Millaista on suomalaisen pokeriammattilaisen elämä?

Suomessa ei ole vielä kovinkaan montaa pokeriammattilaista, mutta joitakin alan ammattilaisia Suomesta sentään jo löytyy. Tämä artikkeli kertoo siitä, millaista on suomalaisen pokeriammattilaisen elämä iloineen ja suruineen. On hyvä muistaa, että myös tämä ammatti sisältää runsaasti arkista puurtamista, jota leimaa tietynlainen yksinäisyys. Työ vaatii itseluottamusta ja vankkaa työmoraalia. Lisäksi se vaatii henkistä kanttia, etenkin tappioputkien osuessa omalle kohdalle. Lue artikkelistamme lisää, millaista on elämä pokerin ammattilaisena ja millaista arkea tyypillinen suomalainen pokeriammattilainen elää.

Tappioputkien rankkuus

Monelle pokeriammattilaisen elämää tuntemattomalle tai siitä haaveilevalle saattaa tulla yllätyksenä, kuinka rankkoja uran aikana eteen tulevat tappioputket ovat. Välillä työ onkin erityisen rankkaa, sillä tappioiden putki saattaa kestää ammattilaisellakin jopa kuukausia ja huoli omasta toimeentulosta saattaa nousta pintaan. Henkisesti tällainen tilanne on erittäin raskas ja tappioputkesta läpi pääseminen vaatii todellista tahdonvoimaa ja itseensä luottamista. Tällaisessa tilanteessa pelaajan on uskottava olevansa vastustajiaan parempi, vaikka pelitulokset hetkellisesti näyttäisivätkin joltakin muulta.

Arki on arkea myös pokerinpelaajana

Vaikka pokeriammattilaisen arjesta ja ammatista saatetaankin pyrkiä luomaan tietyllä tavalla hieman mystinen kuva, on hyvä muistaa arjen olevan arkea myös pokerinpelaajana. Arki ei todellakaan ole pelkästään juhlia ja juhlimista, vaan työpäivät saattavat venyä erittäin pitkiksi. Tämän lisäksi työpäivät ovat yksinäisiä.

Moni pokeripelaaja nukkuu pitkään, sillä tärkeät pelit ajoittuvat usein iltaan. Herättyään moni intohimoinen pelaaja katsoo esimerkiksi tietokoneelta muutaman pokeriohjelman ja aloittaa tämän jälkeen pelaamisen. Tyypillinen peliaika päivässä vaihtelee yleensä muutamasta tunnista jopa 12 tuntiin. Päivät siis vaihtelevat melkoisesti, mutta pitkät päivät ovat ammattipelaajille tuttua kauraa.

Työn rankat vaatimukset

Työssä on pystyttävä keskittymään, joten sen tekeminen vaatii omaa rauhaa. Tämän vuoksi työnteko onkin perin yksinäistä puurtamista. Monet alan ammattilaiset ovat sitä mieltä, että alalla pärjäämisestä on tullut vuosien saatossa entistä haastavampaa. Osa alan ammattilaisista työskenteleekin myös jollakin toisella alalla tai opiskelee jollekin toiselle alalle, jotta voisi paremmin turvata tulevaisuutensa. Moni myös harrastaa sijoittamista saadakseen luotua itselleen pesämunaa tulevaisuutta varten.